ایمپلنت دندان

ایمپلنت های دندانی ساختارهای مصنوعی هستند که جراح دندان در استخوان فک بیمار قرار می دهد. اگر فردی یک یا چند دندان خود را از دست داده باشد، ممکن است به ایمپلنت نیاز داشته باشد. ایمپلنت دندانی ساختاری است که جایگزین دندان از دست رفته می شود. جراح با دستگاه‌های پیچ مانند، ایمپلنتی را در استخوان فک قرار می‌دهد و به عنوان یک لنگر برای دندان مصنوعی به نام تاج عمل می‌کند. وسیله ای به نام اباتمنت، دندان مصنوعی را به ایمپلنت دندان متصل می کند. تاج به صورت سفارشی ساخته می شود تا متناسب با دهان فرد باشد و با رنگ دندان‌های او مطابقت داشته باشد. روکش ها نیز مانند دندان های طبیعی به نظر می رسند. ایمپلنت‌ها دارای چندین مزیت نسبت به پروتزهای مصنوعی هستند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم. دکتر دلارا جهری دکتر دندانپزشک تهران برای انجام خدمات ایمپلنت دندان با کیفیت عالی در خدمت شما است.

چرا به ایمپلنت دندان نیاز دارید؟

ایمپلنت های دندانی را می توان برای جایگزینی یک دندان، چندین دندان یا همه دندان ها استفاده کرد. هدف از جایگزینی دندان در دندانپزشکی بازیابی عملکرد و همچنین زیبایی است. وقتی صحبت از جایگزینی دندان می شود، به طور کلی، سه گزینه وجود دارد: دندان مصنوعی کامل یا پروتز جزئی، بریج دندانی ثابت و ایمپلنت دندان. پروتزها گزینه مقرون به صرفه‌تری برای دندان‌های جایگزین هستند، اما به دلیل ایجاد ناراحتی در دهان، کمترین مطلوبیت را دارند. علاوه بر این، دندان مصنوعی می تواند بر طعم و تجربه حسی فرد از غذا تأثیر بگذارد. قبل از تغییر نسبتاً اخیر به درمان ایمپلنت دندانی، پل‌های دندانی رایج‌ترین گزینه ترمیمی بود.

عیب اصلی بریج‌کاری وابستگی به دندان‌های طبیعی موجود برای حمایت است. ایمپلنت ها فقط توسط استخوان پشتیبانی می شوند و روی دندان های طبیعی اطراف تاثیر نمی گذارند. تصمیم گیری در مورد اینکه کدام گزینه را انتخاب کنید به عوامل زیادی بستگی دارد. به طور خاص برای ایمپلنت های دندانی، این عوامل عبارتند از: محل دندان یا دندان از دست رفته، کمیت و کیفیت استخوان فک، سلامتی بیمار، هزینه و خواسته بیمار. یک جراح دندان ناحیه ای را که باید برای ایمپلنت دندان در نظر گرفته شود بررسی می کند و ارزیابی بالینی می کند که آیا بیمار کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان است یا خیر.

انتخاب ایمپلنت دندان نسبت به سایر گزینه ها مزایای زیادی دارد. ایمپلنت های دندانی محافظه کارانه هستند زیرا دندان های از دست رفته را می توان بدون آسیب رساندن یا تغییر دندان های مجاور جایگزین کرد. علاوه بر این، از آنجایی که ایمپلنت های دندانی در ساختار استخوان ادغام می شوند، بسیار پایدار هستند و می توانند ظاهر و حس دندان های طبیعی خود را داشته باشند.

مطالب مفید: قیمت ترمیم دندان

ایمپلنت دندانی چگونه کار می کند؟

ایمپلنت دندان خود یک پیچ تیتانیومی است که مستقیماً در استخوان فک شما قرار می گیرد و جایگزین ریشه دندان از دست رفته شما می شود. پس از نصب، استخوان اطراف ایمپلنت شما به تدریج به آن جوش می‌خورد و ایمپلنت را محکم در جای خود نگه می‌دارد. سپس یک دندان مصنوعی (تاج یا دندان مصنوعی) در بالای ایمپلنت نصب می شود. دندان مصنوعی یا دندان مصنوعی از نظر شکل، اندازه و رنگ مشابه دندان های موجود شما است، به این معنی که ایمپلنت شما به طور طبیعی با لبخند شما ترکیب می شود.

اطلاعات بیشتر: متخصص درمان ریشه دندان

مزیت های ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان
  • با شکل و اندازه دندان های شما مطابقت دارند بنابراین طبیعی و راحت هستند
  • می توانند تا زمانی که دندان های طبیعی شما به درستی مراقبت شوند مقاوم باشند
  • درصد موفقیت بالایی دارند
  • از تحلیل استخوان جلوگیری می کنند
  • عملکرد جویدن را بهبود می بخشند
  • منجر به کاهش خطر ایجاد حفره در دندان های مجاور می شود
  • منجر به نگهداری بهتر استخوان در محل دندان از دست رفته می شود
  • باعث کاهش حساسیت دندان های مجاور می شود

با این حال، ایمپلنت دندان برای همه مناسب نیست. دستگاه های کاشت باید به استخوان فک متصل شوند، بنابراین استخوان های فرد قبل از انجام جراحی ایمپلنت باید سالم باشند. جراحی ایمپلنت دندان زمانی ایمن است که یک جراح یا دندانپزشک مجرب و با تجربه آن را انجام دهد. همچنین تنها گزینه ترمیم دندان است که سلامت استخوان فک فرد را حفظ کرده و رشد آن را تحریک می کند. دکتر دلارا جهری، دندانپزشک و متخصص جراحی دندان در خدمت شما است تا ایمپلنت دندان شما را با بهترین کیفیت انجام دهد.

مراحل انجام ایمپلنت

مرحله 1: مشاوره ایمپلنت دندان

ما فک و لثه های شما را معاینه می کنیم تا تعیین کنیم آیا ایمپلنت های دندانی می توانند برای شما مفید باشند یا خیر. اگر استخوان فک شما پایه مناسبی برای پایه های تیتانیومی داشته باشد که به آن متصل شود، احتمالا کاندیدای خوبی برای این روش خواهید بود. سن مانعی برای کاشت دندان نیست. در واقع، افراد در هر سنی ایمپلنت های دندانی را می توانند برای جایگزینی دندان های خود انتخاب کنند.

مرحله 2: کاشت ایمپلنت

اگر کاندیدای مناسبی برای کاشت دندان هستید، روش بعدی قرار دادن ایمپلنت تیتانیوم با جراحی در استخوان فک است. استفاده از بی حسی موضعی، این روش را برای بیماران راحت می کند. اغلب اوقات، محل ایمپلنت دندان هنوز یک دندان آسیب دیده وجود دارد و دندان نیاز به کشیدن و پیوند استخوان دارد. در برخی موارد، زمانی که استخوان کافی وجود دارد، می توان دندان آسیب دیده را کشیده و سپس در همان جلسه ایمپلنت دندان را انجام داد.

مرحله 3: دوره بهبودی

پس از کاشت ایمپلنت، موفقیت ایمپلنت به توانایی بدن شما برای بهبودی بستگی دارد. یک دوره انتظار 3 تا 6 ماهه برای ادغام ایمپلنت با استخوان فک شما وجود دارد که پایه محکمی برای دندان جایگزین ایجاد می کند.

انواع ایمپلنت دندان

به طور کلی، دو نوع مختلف ایمپلنت دندان وجود داشته است: اندوستال و ساب پریوستئال. اندوستال به ایمپلنتی اطلاق می شود که “در استخوان” است و ساب پریوستال به ایمپلنتی اطلاق می شود که در بالای استخوان فک زیر بافت لثه قرار دارد. ایمپلنت های ساب پریوستال به دلیل نتایج ضعیف در درازمدت در مقایسه با ایمپلنت های دندانی اندوستال، امروزه دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرند.

در حالی که وظیفه اصلی ایمپلنت های دندانی جایگزینی دندان ها است، مناطقی وجود دارد که ایمپلنت ها می توانند به سایر روش های دندانی کمک کنند. ایمپلنت‌های دندانی به دلیل پایداری، می‌توانند برای حمایت از پروتز دندان متحرک و ثابت ایجاد تناسب امن‌تر و راحت‌تر استفاده شوند. علاوه بر این، برای روش های ارتودنسی، مینی ایمپلنت های دندانی می توانند به عنوان دستگاه لنگرگاه موقت (TAD) عمل کنند تا به حرکت دندان ها به موقعیت دلخواه کمک کنند. این مینی ایمپلنت ها کوچک هستند و به طور موقت روی استخوان ثابت می شوند و در عین حال به حرکت دندان ها کمک می کنند. آنها متعاقباً پس از انجام عملکردشان حذف می شوند.

برای بیمارانی که تمام دندان های خود را به دلیل پوسیدگی یا بیماری لثه قوس بالایی و یا پایینی از دست داده اند، گزینه ای برای ارائه یک پروتز بسیار پایدار و راحت با استفاده از حداقل تعداد ایمپلنت در دسترس است. یکی از این نمونه ها تکنیک “All-On-4” است. این تکنیک نام خود را از این ایده گرفته است که می توان از چهار ایمپلنت برای جایگزینی تمام دندان ها در یک قوس (بالا یا پایین) استفاده کرد. ایمپلنت‌ها به صورت استراتژیک در مناطقی با استخوان قوی قرار می‌گیرند و یک پروتز نازک در جای خود پیچ می‌شود. تکنیک All-On-4 جایگزینی دندانی را ارائه می دهد که پایدار و غیرقابل جابجایی است و در مقایسه با روش قدیمی تر پروتزهای کامل سنتی (متحرک) شبیه دندان های طبیعی است. بدون شک، دندانپزشکی ایمپلنت گزینه‌های درمانی بیشتری را برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته تکی و چندگانه با پایداری طولانی‌مدت فراهم کرده است و به بهبود سلامت دهان و دندان کمک می‌کند.

اطلاعات پزشکی: جرمگیری دندان

بعد از ایمپلنت دندان باید چه انتظاری داشت؟

پس از ایمپلنت، ممکن است کبودی، درد و تورم لثه و صورت داشته باشید. همچنین ممکن است مقداری خونریزی از لثه نیز داشته باشید. ممکن است پس از هر جراحی نیاز به خوردن غذاهای نرم داشته باشید تا محل کاشت دندان بهبود یابد. هیچ مراقبت خاصی برای ایمپلنت دندان لازم نیست. احتمالاً به شما توصیه می شود که دندان های طبیعی و مصنوعی خود را با مسواک زدن و نخ دندان تمیز نگه دارید و به طور مرتب معاینه دندانپزشکی داشته باشید.

همچنین بخوانید: چه کسانی می توانند کامپوزیت دندان انجام دهند؟

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها